Органите на реда започват 24-часови дежурства на прохода "Петрохан". Те ще следят за тежкотоварни автомобили, които въпреки забраната се опитват да преминат през пътния участък. В много случаи това води до инциденти и блокиране на трафика.

От влошаването на метеорологичните условия досега е имало 14 сигнала за проблеми в пътното движение на "Петрохан". Това съобщи началникът на сектор "Пътна полиция" в ОДМВР - Монтана Елвис Иванов, цитиран от Нова телевизия.

За шофьорите на камиони, които нарушат забраната за преминаване през прохода, глобата е в размер на 300 лева и 1 месец лишаване от СУМПС.

Важно е да не се допуска влизането им в прохода, за да няма проблеми в пътното движение, обясни Иванов. Това е и причината полицията да предприеме превантивни постове, обособени по пътя към "Петрохан". Мероприятието няма краен срок.

Износените гуми също се санкционират - с 50 лева. Разрешено е да се шофира с летни гуми само ако грайферът им е над 4 мм. В прохода "Петрохан" обаче това е доказано невъзможно при влошаване на метеорологичните условия. "Почти винаги закъсват", посочи Иванов.

Спирането на тировете през "Петрохан" възмути превозвачите

Спирането на тировете през "Петрохан" възмути превозвачите

Камара на автомобилните превозвачи в България против експериментите с транспортния бранш