Обвинената в побой учителка е категорична, че в педагогическата си практика никога не си е позволявала по какъвто и да е начин да посяга на дете.

Пред БиТиВи преподавателката Симона Бикова заяви, че всеки педагог цял живот работи за изграждане на името си и никога не би постъпил с лека ръка към сриването му.

Припомняме, че майка от циганския квартал в Симитли обвини учителката, че е посегнала на детето й.

Бикова обясни, че момиченцето Даная е в нейната група от три дни и доста плаче, тъй като е в период на адаптиране. Детето все още не остава за цял ден. Взимат си го на обед. Учителката обясни, че момиченцето си търка очите като плаче и е нормално да си прежули нежната кожа. Симона Бикова е категорична, че трите червени точки под очите на детето са от търкане. Тя подчерта, че когато го е предала на баба му, по лицето му е нямало нищо.

Майка от Симитли се оплака от насилие в детска градина

Майка от Симитли се оплака от насилие в детска градина

Дъщеря й е със синини...

Майка на друго дете от циганския квартал твърди, че миналата година нейното дете също е бито в детската градина. Тя коментира, че дето може да си е направило рана от търкане на очи, но в случая ставало дума за синини и отпечатъци от пръсти.

Директорката на детската градина е учудена от нападките и "помията, която се излива" върху тях. Тя е категорична, че ще се защитават и ако е необходимо, ще изискат експертна медицинска оценка, както и разговор с детето в присъствието на психолог.

Други майки са доволни от двете учителки в групата. Те смятат, че конфликтът е поради друга причина.

От своя страна кметът на Симитли Апостол Апостолов е категоричен, че не може да се говори за расова дискриминация. По думите му в общината никога не е имало расова дискриминация, нямало и да има. Винаги са живели в мир и хармония.

Апостолов не смята, че конфликтът е заради това, че детето не е прието в по-близка до дома му детска градина. Двете детски градини били на еднакво разстояние от циганския квартал.