Над 120 души са били евакуирани в рамките на последното денонощие в резултат на снежните бури, обхванали цялата страна, съобщиха от Регионалната служба по противопожарна безопасност и защита на населението в Пловдив.

Директорът на РСПБЗН - Пловдив, комисар Георги Мангараков, ръководи усилията за разчистване на пътя към хижа "Академик" с цел достигане до 20 души, които се намират в обекта. Екип на РСПБЗН - Асеновград е активен в осигуряване на проходимостта на пътя между с. Яворово и с. Добролък, където 21 автомобила са блокирани поради затъване в снега.

След успешното разчистване на пътната мрежа в този район, беше осъществено евакуирането на 43 души, които се намираха в хижа "Върховръх". Непрекъснатите спасителни операции включват разчистване на пътя към хижа "Леденика" и осигуряване на проходимост към х. "Пробойница" над с. Губислав, където 25 души очакват помощ.

Пожарните екипи продължават спасителните действия, докато специализирана техника работи усилено за отстраняване на паднали клони и дървета, представляващи опасност за хора и превозни средства.

Най-тежка остава ситуацията в Североизточна България

Най-тежка остава ситуацията в Североизточна България

Токът по места се възстановява