Километрични опашки от коли се извиха на границите ни с Гърция и Сърбия през почивните дни, съобщава bTV.

Припомняме, проблемите с трафика започнаха още от петък, когато шофьорите бяха принудени да чакат между 2 и 4 часа, за да влязат в Гърция, а колоната от автомобили на ГКПП "Кулата" достигна над 5 километра. Подобна беше ситуацията и на ГКПП "Маказа".

Напрежението ескалира допълнително заради високите температури.

Вчера положението се влоши дори още повече заради прибиращите се от Гърция към България. Движението беше силно затруднено и на ГКПП "Калотина", където шофьорите чакаха около 2 часа, за да влязат от сръбска страна.

МВР: За Гърция изберете друго ГКПП, не "Кулата"
Обновена

МВР: За Гърция изберете друго ГКПП, не "Кулата"

Има повишение на бежанския натиск в сравнение с 2018 година, заяви Ивайло Иванов

И днес засиленият трафик на ГКПП "Маказа" продължава, но той е значително по-малко отколкото през почивните дни. Преминаването през пункта към Гърция отнема най-много 10 минути.

По данни на началника на ГКПП "Маказа" Милко Мерджанов за последните 48 часа през пункта са преминали над 13 000 автомобила. За справка, през зимния период за същото време преминават около 1500.

Той увери, че се извършва реорганизация и четирите налични гишета се използват максимално - в посоката на интензивен трафик работят три гишета, а в посоката на по-слаб трафик - едно.

От Гранична полиция обясняват, че забавянето се дължи на непълни документи. Иначе колите на пунктовете се обработвали бързо.

Пореден ден със задръстване в посока Гърция на ГКПП "Кулата"

Пореден ден със задръстване в посока Гърция на ГКПП "Кулата"

Пътуващи коментират, че трябва да тръгнат в 3 часа през нощта от Благоевград