Работата по почистването на Софийските улици от сняг не е спирала от вчера вечерта, информира Столична община. Почистват се основни трасета, улици и булеварди, по които се движи градския транспорт в София във връзка с подължаващия снеговалеж.

Над 180 снегопочистващи машини са на терен. Разпръскват се смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса. На терен работят 1022 души. Повечето от тях са ангажирани в ръчното почистване на пешеходните пространства.

Столичният градски транспорт се движи, уверява Фандъкова

Столичният градски транспорт се движи, уверява Фандъкова

182 машини чистят столицата от сняг

Почистваща техника навлиза и във вътрешно-кварталните. Работи се в районите Триадица, Оборище, Лозенец, Нови Искър, Панчарево и Слатина. От общината информират, че се почистват и проходи към пешеходни подлези, спирки на градския транспорт и тротоари.

Градският транспорт се движи при зимни условия. Временно поради затруднения беше нарушен графика в движението на трамвайни линии 3, 6 и 11.

Снегът затвори "синя" и "зелена" зона в столицата

Снегът затвори "синя" и "зелена" зона в столицата

СО иска по възможност да не се използват личните автомобили

СО призовава по възможност шофьорите да не използват личните си автомобили днес, тези които шофират да оборудват автомобилите си за движение при зимни условия и да карат със съобразена скорост.

В Кризисните центрове на Столична община са приети 186 души, останали без дом. Те получават подслон и храна. Центровете работят денонощно. Гражданите могат да подават сигнали на 112 и в контактния център на Столична община на тел. 0700 17 310.

Припомняме, по-рано днес от СО съобщиха, че "зелена" и "синя" зона в столицата няма да работят днес. Приоритетно се почистват дворовете на училища и детски градини. 

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова пък увери, че градският транспорт се движи навсякъде, но призна, че ситуацията в столицата е тежка. 

Снимка 342293

Източник: Пресцентър Столична община