Над 30 са заявките за сключване на граждански брак на датата 8 август 2008 г. в Обредния дом във Варна, съобщава moreto.net.

Записването все още продължава. Хората вярват, че ако сключат брак на дата, която съдържа три еднакви числа (08.08.08 г.), ще са щастливи.

"Това се превръща в традиция, тъй като на 7 юли миналата година бяхме наситени от тържества, а вече приемаме заявки за 9.09.2009 г.", съобщи началникът на отдел "Радостна дейност" към "Обреди" Весела Великова.

Младите двойки предпочитат нетрадиционните сватби и не бързат, за да могат да организират добре тържествата си. Сред желаещите да сключат брак на 8.08.2008. са и смесени двойки. Броят на жените, избрали да обвържат живота си с чуждестранен партньор се изравнява с този на мъжете.

Най-често българите избират партньори от европейски страни, но не липсват и представители на други страни като Чили и Австралия.
"Това доказва, че любовта няма граници", коментира Великова.

За първото полугодие на годината в Обредния дом са се провели 676 сватбени тържества.
Традиционно най-предпочитан от двойките, решили да се врекат във вечна вярност, остава битовият ритуал.

 От началото на годината Обредният дом предлага специални оферти за екстремни преживявания на сключилите брак - разходка с балон, летене с делтапланер или скачане с бънжди.

Сега обаче се подготвят нови изненади, за които Великова отказа да разкрие подробности.