Над 40 литра опасни отпадъци са предадени в рамките на 2 часа в петък, 23 ноември, на мобилния пункт за опасни отпадъци, разкрит във връзка с участието на Столична община (СО) в Европейската седмица за намаляване на отпадъците.

Софиянци се включват в Седмицата за по-малко отпадъци

Софиянци се включват в Седмицата за по-малко отпадъци

Общината отваря два мобилни пункта за електрически и опасни отпадъци

Точното количество на събрания опасен отпадък е 41.5 литра. Следва опасният материал да бъде последващо обезвреден, така че да се гарантира правилното му третиране и да се избегне евентуално замърсяване на околната среда.

Във връзка с участието на Столична община в Европейската седмица за намаляване на отпадъците, бяха разкрити два извънредни мобилни пункта - за опасни отпадъци и за електрическо и електронно оборудване, посочват от СО.

Предвидено е събитията да завършат днес, 26 ноември, с представяне на модна колекция, изработена от рециклиран стар текстил. Текстилът е събран в рамките на организирана инициатива на Столична община, която се състоя през месец септември и беше насочена към повишаване на значението от разделното събиране на текстилни отпадъци за различните компоненти на околната среда, включително и за качеството на въздуха. Ревюто ще се проведе в зала 6А на НДК, от 19 часа, в рамките на модните ревюта, част от Sofia Green Fashion Days.

От Столична община събират опасни отпадъци

От Столична община събират опасни отпадъци

Събират се живак, препарати, стари лекарства