Над 60 военнослужещи се включиха в гасенето на пожари в общините Гълъбово и Тополовград, съобщават от военното министерство.

Двамата модула са от състава на Втора механизирана бригада. Те се включват в борбата с огнената стихия по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев.

Пожарът между селата Мъдрец и Главан се разраства
Обновена

Пожарът между селата Мъдрец и Главан се разраства

Не е потушен огънят и в село Българска поляна, Тополовградско

Припомняме, че заради пожар от вчера е обявено бедствено положение в гълъбовското село Главан. Пожарът възникна между гълъбовските села Мъдрец и Главан. Той е обхванал над 2000 декара и продължава да се разраства.

В гасенето на пожара в Главан в 5.30 часа със специализирана техника се е включил модул от 30 военни със специализирана техника от военно формирование 44220 - Стара Загора, с ръководител капитан Георги Георгиев.

Има арестуван за огромния пожар в Сакар

Има арестуван за огромния пожар в Сакар

27-годишен мъж, почиствал пасища с трактор

31 военнослужещи със специализирана техника от военно формирование 52740 – Хасково продължават да гасят възникналия преди два дни пожар между селата Българска поляна и Черепово. Ръководителят на модула е капитан Светослав Везев.

Междувременно от Агенция „Пътна инфраструктура” информираха, че е възстановено движението по път II-76 Харманли-Тополовград в участъка Българска поляна - Черепово.

От военното министерство уточняват, че действията на военните са координирани със структурите от пожарната.