Завършват предсрочно 10 км от АМ "Хемус" тази есен, предаде БНР.

Става въпрос за участъка от Ябланица до пътен възел Боаза. Това стана ясно при проверката на дейностите по строителството, в която участва председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.

Припомняме, строежът на 10-километровия участък започна в края на март миналата година. Проектът е на стойност 55 млн. лева и се изпълнява изцяло със средства от републиканския бюджет.

"Автомагистрали" изгражда 134 км от АМ "Хемус"

"Автомагистрали" изгражда 134 км от АМ "Хемус"

Изграждането на отсечката е разделено на 6 участъка

Въпросният участък от АМ "Хемус" ще бъде с по две ленти за движение в посока, две ленти за спиране, средна разделителна ивица, водещи ивици и банкети.

Проектът предвижда и изграждането на 5 селскостопански подлеза и 2 селскостопански надлеза, а също и подлез при общинския път Брестница - Съева дупка. Връзката с път I-4 Коритна - Белокопитово ще се осъществява чрез етапна връзка при 87-и километър, която ще се намира край село Брестница.

По думи на Терзийски до началото на май ще започне строежът и на два етапа от пътен възел Боаза до пътя Русе - Велико Търново. Става въпрос за отсечките от Боаза до пътен възел Дерманци и от пътен възел Калиник до пътя Плевен - Ловеч. Техническите проекти за останалите етапи от този участък ще бъдат готови до края на годината.

Дават още 35 млн.лв за участъка между Ябланица и Боаза

Дават още 35 млн.лв за участъка между Ябланица и Боаза

Изграждането на АМ "Хемус" е приоритет за правителството