Със скандал започна работата на общинските съветници в Хасково.

Поводът беше прочетена от ДПС декларация, в която хората на Доган в Хасково поискаха кметът Георги Иванов да се извини публично за думите си, изречени на пресконференция преди дни.

По повод проверките срещу него и опитите да бъде отстранен от длъжност тогава градоначалникът каза: "Ще разберете за какво стана въпрос като започнете да влизате с фесове в общината".

След дълга реч днес Георги Иванов все пак се извини на тези, които се чувстват обидени от думите му, съобщи haskovo.info.

Тогава градоначалникът заяви, че зад атаката срещу него стоят ДПС на централно ниво и ГЕРБ на местно. Голямата мечта на някои депутати е да бъда отстранен, защото няма начин на избори да вземат властта, каза Иванов.

След скандала бе дадена почивка, а съветниците от ДПС се върнаха в залата едва в края на сесията, когато дойде време да се разгледа тяхно предложение в комисиите на местния парламент да бъдат включени по двама представители на партията. То бе отхвърлено.

Кметът Георги Иванов заяви, че подкрепя упоритостта на ДПС да искат да влязат в състава на комисиите, но изтъкна, че те и сега могат да присъстват на заседанията им, както правят представителите на ГЕРБ.

Иванов заяви, че ще се застъпи за искането на движението ако обаче техният общински председател Мюмюн Искендер, който е и ликвидатор на Цигарена фабрика, разреши на общината да купи покрития басейн.
"Ние не можем да се месим в работата на търговско дружество", контрира Себахтин Исмаил.

Минути по-късно съветниците отхвърлиха и искането на ГЕРБ да бъде създадена работна група, която да предложи промяна в състава на постоянните комисии като в тях бъдат включени представители на всички групи в общинския съвет.