На ужасяваща гледка се е натъкнал социален служител в град Куклен, когато посетил адреса на майка, която се грижела за дъщеря си и сина си. Това, което видял, били труповете им, съобщи TrafficNews.bg.

Майката и двете й деца - син и дъщеря, са починали в жилището си. Основната версия, по която работят разследващите е, че са починали от премръзване и недохранване.

Възрастната жена била на 81 години, а дъщеря й - на 52. Синът е бил с две години по-млад. 

Те живеели в крайна нищета и често гладували.

От областната полиция съобщиха, че при първоначалния оглед не са намерени следи от насилие и на този етап версията за убийство не е водеща. 

 

Дете на две години почина от системно изтощение и глад

Дете на две години почина от системно изтощение и глад

Тежало 9 килограма

Починалите се хранили в социалната кухня на Община Куклен. Според първоначалната информация възрастната жена се грижела за двете си деца, които били с психични проблеми.

През последните години обаче била все по-слаба и отпаднала и трудно се справяла с грижите. От 3 дни не са ходили да вземат храна от социалната кухня и заради това е бил изпратен социален работник, който да провери къде са и дали са добре.

Така той намерил телата и подал сигнал в полицията. Първо намерили само телата на майката и дъщерята. При претърсването на дома намерили тялото на брат й в банята. Съседи разказват, че синът бил безобиден, никога не е проявявал агресия. Бил като талисман на семейството.

В районната прокуратура в Пловдив е образувано досъдебно производство и се води разследване за причините за смъртта на семейството.

В момента се провеждат активни следствени действия, информираха от прокуратурата. Извършени са два огледа на местопроизшествието, разпитани са и свидетели, освен това има и назначени съдебно-медицинска и химическа експертизи.

От прокуратурата обещаха в понеделник, 12 декември, да предоставят повече информация за случая.