Във Велико Търново ще се проведе национална дискусия за доизграждането на АМ "Хемус". На дискусията се очаква министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков да представи вариантите за трасето на магистралата.

На срещата ще се коментира и значението на магистралата за икономическото възраждане на Северна България. Ще бъде обсъдено и финансирането за довършването на АМ "Хемус".

Шест фирми искат да строят 16 км от АМ "Хемус" при Белокопитов

Шест фирми искат да строят 16 км от АМ "Хемус" при Белокопитов

Стойността на обществената поръчка 2 660 000 лв.

Очаква се на срещата да присъстват депутати от регионите, през които ще минава трасето на новата отсечка. Участие ще вземат и кметовете на общините, както и предприемачи и инвеститори.

По думите на председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов доизграждането на магистралата е приоритетно за кабинета "Борисов 3". Според него АМ "Хемус" много ще облекчи пътната обстановка и ще бъде като сбъдната мечта за гражданите.

Според последните промени се предполага, че трасето на АМ "Хемус" ще преминава на около 15 километра от Велико Търново.

В петък отварят дясната тръба на тунел "Ечемишка"

В петък отварят дясната тръба на тунел "Ечемишка"

Министър Нанков огледа участъци в ремонт на АМ "Хемус"

Припомняме, утре, 30 юни - петък, ще бъде пуснато движението в дясната тръба на тунел "Ечемишка". От този уикенд съоръжението ще бъде изцяло проходимо и времето за пътуване до морето по северната магистрала ще се съкрати.