Започва изграждането на кръгово кръстовище на Подбалканския път I-6 при входа на Карлово, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Първата копка на обекта, който е за близо 781 000 лева, беше направена днес.

Новото кръстовище е в началото на Карлово, в посока Сопот. То ще замени досегашното триклонно кръстовище с обходния път на града. Предвижда се да бъдат изградени и подходи към локални платна, за да се изведе транзитното движение от центъра на Карлово. Целта е да се повиши безопасността на движение и да се намалят предпоставките за пътни инциденти. Новото кръстовище ще бъде и с енергоефективно LED осветление.

Строително-монтажните работи ще бъдат изпълнени от "ПСТ Груп" ЕАД. Стойността на договора е 780 626,98 лв. без ДДС. Строителният надзор ще осъществява "План инвест Пловдив" ЕООД, а техният договор е за 8 820 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 60 календарни дни.

По време на първия етап от проекта ще бъде изградена южната част на кръговото кръстовище. При извършването на строителните работи ще бъде въведена временна организация с двупосочно движение, а скоростта ще е ограничена до 40 км/ч. Очаква се строителните работи да приключат преди началото на активния туристически сезон, тъй като Подбалканският път I-6 е алтернативен маршрут на АМ "Тракия".