Кметът на Плевен Найден Зеленогорски опроверга разпространената информация, че е разговарял със станалия скандално известен плевенски бизнесмен Красимир Георгиев - Красьо Черния.

Според Зеленогорски това е опит да се дискредитира името му, съобщи БНР.

„Лъжа е, че съм разговарял с въпросния Красьо. Това, което разбрах от участник в Комисията за борба с корупцията, е, че моят номер фигурира сред 1400-те номера.
Комисията е взела решение да не се огласяват имената на хората, които не са разговаряли по никакъв повод или не са си обменяли SMS-и с въпросния Красимир", обясни Зеленогорски.

"Това е опит да се дискредитира името ми и СДС преди вътрешните избори, на които аз съм кандидат за зам.-председател на СДС.
Всъщност няколко хиляди души в Плевен знаят моя номер и аз никога не съм го крил. Аз съм раздал хиляди визитки за 10 години като кмет", заяви Зеленогорски.

Найден Зеленогорски смята, че номерът на мобилния му телефон е попаднал в тефтерчето на Красьо през 2005 г., когато местните предизборни щабове на СДС и НДСВ са си разменяли телефоните.

Припомняме, в списъка на Красьо с телефонни номера бяха открити имената на 31 магистрати. Беше съобщено, че той е контактувал и с политици.

Двама-трима висши кадри на МВР също са контактували с Красимир Георгиев, по-известен като Красьо Черния, обяви в началото на месеца вътрешният министър Цветан Цветанов.

Красимир Георгиев беше посочен като посредника при търговията с постове на магистрати. При разплитането на случая се разрази голям скандал във Висшия съдебен съвет, като това доведе до масови оставки на висши магистрати.