20 безработни на възраст над 50 години могат да бъдат назначени на работа като гробари в Стамболово следващата година ако Министерството на труда и социалната политика одобри регионалната програма за заетост на общини от хасковска област.

Програмата на община Стамболово се казва "Да си спомним за мъртвите с добро" и назначените безработни ще се грижат за гробищните паркове в 20 от 26-те села в общината.

Димитровград се надява да получи пари за обучение на специалисти в управлението на етажната собственост, съобщи haskovo.info.

В проекта "Шанс за безработните млади хора в Димитровград" ще бъдат ангажирани 10 души до 29 години, които ще контактуват с домоуправителите.

Междувременно община Димитровград не е могла да осигури работа на 47 безработни, които е трябвало да положат задължителните 5 дни обществено-полезен труд, за да си вземат обезщетенията.

На пресконференция днес директорът на Регионална служба по заетостта Соня Стайкова коментира, че въпреки осигурените средства по програмата за асистенти на хора с увреждания 300 хил. лева не са били усвоени.

Нивото на безработица в региона през август е намаляло с 1,25 пункта и е 6,68%. Хората без работа в областта са 8 575.