Спешна проверка разпореди Столичната община във връзка с трагичния инцидент, при който вчера почина 16-годишно момче почина след токов удар от шахта на улица в София.

Инцидентът стана на един от най-оживените булеварди в столицата - "Иван Гешов", на метри от болничния комплекс около Александровска и ВМА и много други болници.

Момчето е изчаквало на светофар заедно с баща си. Въпреки усилията на лекарите във ВМА то не е било спасено.

По заповед на кмета Йорданка Фандъкова ще бъдат проверени всички за преместваеми обекти в района на бул. "Иван Гешов". На проверка ще бъдат подложени и процедурите, направени от район "Триадица".

16-годишен почина от токов удар на столичен булевард

16-годишен почина от токов удар на столичен булевард

Инцидентът е станал на бул. "Aкад. Иван Евстратиев Гешов"

На булеварда има множество павилиони - за една част от тях отговаря общината. Зам.-кметът на район Триадица Христо Вълчанов заяви пред БТВ, че още вчера е установено, че кабелът, който е бил оголен и от който е протекло напрежение, не води до двата най-близки търговски обекта, а продължава към входа на болницата, която била страна по случая, тъй като тя е отдела обекта под наем.

Има съмнения за неправомерни действия. Говорим за оголен кабел в шахта. Това не е нормално, някой е пипал там", заяви зам.-кметът на район "Триадица" Христо Вълчанов.

Район "Триадица" ще предостави всички документи, необходими на разследването.

И Ангелов се зае да проверява инцидента на бул. "Иван Гешов"

И Ангелов се зае да проверява инцидента на бул. "Иван Гешов"

Заради твърдения, че шахтата, по която тече ток, обслужва болницата

Дали тази будка е включена нерегламентирано към електорпреносната мрежа също е въпрос, на който ще отговори разследването.

В официална позиция на ЧЕЗ се казва, че кабелът се намира след техния електромер и извън границите на тяхната собственост. Шахтата също не е собственост на енергоразпределителното дружество. Отговорност, според тях, носи собственикът на обекта, който се е захранвал с въпросния кабел.