Община Шумен е изпратила запитване до Агенция "Пътна инфраструктура" за собствеността на моста по пътя Шумен-Бургас, съобщи БНР.

Преди дни парапет от въпросния мост надвисна над жп линията София-Варна и засегна контактната мрежа. Тогава влаковете бяха спрени и пътниците се транспортираха по алтернативни маршрути.

Заради полусрутен надлез спряха влаковете между Шумен и Хан Крум

Заради полусрутен надлез спряха влаковете между Шумен и Хан Крум

Надлезът не е собственост на Национална компания "Железопътна инфраструктура"

Според инженер Боян Тодоров от общината има разминаване в документите за собственост.

"По нашата кадастрална карта това съоръжение не влиза в границите на град Шумен", обясни той. А по някои документи и писма на АПИ влизал като ангажимент на община Шумен.

"Защо точно това съоръжение, само то е прехвърлено към общината, а за другото се грижи Агенция "Пътна инфраструктура?", попита реторично Боян Тодоров.

Пуснаха влаковете между Шумен и Хан Крум

Пуснаха влаковете между Шумен и Хан Крум

Опасността е отстранена

Зам.-кметът е разпоредил специалисти от общината да извършват документална и техническа проверка на всички съоръжения от общинската пътна мрежа.

Днес бившият областен управител на Шумен Донка Иванова заяви, че с решение на Министерския съвет от 2007 г. мостът е преминал в списъка с общински пътища.

Тя добави, че областната администрация и община Шумен вече са изпратили искане до регионалното министерство за финансиране на ремонта.