Мерките, които бяха взети от държавата и като организация, която беше направена с местната управа, дават резултат. Това увери директорът на "Гранична полиция" Светлан Кичиков на граничния пункт "Капитан Андреево".

Камионите вече вървят нормално, отбеляза Кичиков и допълни, че за 24 часа през временния паркинг на бившето летище "Узунджово" са преминали 600 автомобила. По думите му снощи на паркинга е имало само 39 товарни автомобила и уточни, че там се престоява не повече от 3-4 часа.

50 км колона от камиони се образува на ГКПП "Капитан Андреево"

50 км колона от камиони се образува на ГКПП "Капитан Андреево"

Рекордно дългата опашка стига почти до Харманли

На магистралата има тирове, чиито водачи са ги изоставили и са си заминали, за тях ще има санкции - по Закона за движение по пътищата. В този участък, за близо пет години, са станали 130 пътно транспортни произшествия, загинали са петима и 30 са пострадали, съобщи директорът на МВР в Хасково старши комисар Ангел Цанков.

На ГКПП-Капитан Андреево от вчера са монтирани 14 термокамери, а на ГКПП-Капитан Петко войвода - три, които се обслужват от служители на РЗИ.

Директорът на "Гранична полиция" заяви, че на Дунав мост има проблем, тъй като от румънска страната са въвели режим, подобен на нашия и обработката става по-бавно.

На ГКПП-Кулата - на гръцка територия има колона от около 3-4 км от товарни автомобили. Към момента на пункта работят шестима служители, изпратени са още двама за обработването на документите, но се забавя, тъй като всеки шофьор, които идва в България, подпълва бланката от РЗИ, за да бъде карантиниран.

Проблемът щял да бъде решен в най-скоро време, увери Кичиков.

До 30 км. се стопи опашката от тирове на "Капитан Андреево"

До 30 км. се стопи опашката от тирове на "Капитан Андреево"

От БЧК съобщиха, че разполагат с храна за 3-4 дни