Ако се наложи всички да бъдат задължително ваксинирани, за да работят се задава нова криза с персонала в заведенията, предупреждават собственици на ресторанти в пловдивския квартал "Капана", съобщи БНТ.

Последната заповед на здравния министър позволява на заведенията да работят на 100%, само ако персоналът и клиентите са изцяло ваксинирани, преболедували или с негативен PCR тест. В противен случай заведението може да продължи работа както досега, с капацитет 50 на сто.

Кацаров отрича мерките да се затягат - било точно обратното

Кацаров отрича мерките да се затягат - било точно обратното

Той недоумява защо се говори за ограничения

В момента такава проверка и организация е невъзможна, защото би довела до струпване на хора. Освен това за целта трябва да бъде отделен служител, който да се ангажира с проверки, казват повечето управители.

Неразбиране се усеща и от служителите за възможността за 100% работа на заведенията. От бранша разказват, че има служители, които са депозирали молбата си за напускане само при въпроса какви са нагласите им относно ваксинацията.

Всеки си взима индивидуално решение, това не е нещо, което аз мога да диктувам, налагам или определям. Решението е важно, всеки трябва да си го вземе сам за себе си, каза собственик на заведение в "Капана".