Не се налага да се въвеждат специални мерки в Кричим заради огнището на коронавирус, съобщава БНТ.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че 19 работници от шивашки цех в града са дали положителен резултат след масово тестване.

Всички заразени служители са без симптоми и са поставени под домашна карантина.

Шивашкият цех ще бъде затворен за 14 дни. Всички 80 работници вече са изследвани, след като в края на миналата седмица една от шивачките се е оказала заразена.

Тъй като тя е била в продължителен болничен и без контакт с колегите си, здравната инспекция първоначално не е наложила затваряне на цеха. От ръководството на австрийско-германската фирма обаче настояли да изследват всички работници и след като са установени още 18 заразени, цехът е бил затворен на 29 юни.

33-ма заразени с COVID-19 в шивашки цех в Кричим

33-ма заразени с COVID-19 в шивашки цех в Кричим

Цехът е затворен за дезинфекция

Компанията има подразделение и в Чирпан и Пловдив - там работят над 200 служители, които няма да прекъсват работа.На всеки 2 часа обаче се извършва дезинфекция.

От Областния кризисен щаб са категорични, че не се налага въвеждането на специални мерки в Кричим.

Председателят на щаба Дани Каназирева обясни, че работниците са от няколко общини - Кричим, Перущица, Устина и Стамболийски.

Същевременно стана ясно, че още четирима военнослужещи от поделението в Асеновград са заразени с коронавирус. С тях там случаите стават общо 5, като днес са взети още 30 проби.

В цялата област новите случаи са 33.