Община Ардино отменя всички масови мероприятия, които са планувани за провеждане на територията на общината до края на 2020 г., включително и Фестивалът на родопското мляко.

Причината е разрастващият се проблем с коронавуруса, съобщи БНР.

Решението бе взето единодушно на традиционната работна месечна среща на кмета на общината инж. Изет Шабан с кметовете и кметските наместници на населени места.

"Разумно е да отменим традиционните масови мероприятия. Голяма част от тях се провеждат през летните месеци и ранната есен. Виждате, че за съжаление драстично се увеличава броят на заразените с COVID-19 в Кърджалийско. Не трябва да се отпускаме и да се успокояваме. Трябва търпение и отговорност от всеки. Трябва един друг да се пазим", заяви кметът.

Той призова за още по-строга дисциплина.

Градоначалникът Изет Шабан подчерта, че остава 14-дневната карантина до 30 юни при влизане в страната на изселници от Турция и някои страни от Европейския съюз.

По време на кметската среща бе обсъдена и възможността за подаване на заявления за издаване на български лични документи на мобилен екип на ОД на МВР-Кърджали.

Кметът инж. Изет Шабан призова колегите си да създадат необходимата организация за улеснение на гражданите, за да се възползват от услугата. Тази година се очаква около 10 000 ардинчани да подменят личните си документи.