Община Бургас ще поиска до дни да бъде разкрита оторизирана лаборатория, която да изследва пробите на съмнителни случаи за коронавирус, съобщава БНР, позовавайки се на кмета Димитър Николов.

Целта е да се постигне по-голяма оперативност и бърза информация за новите проби.

Градоначалникът посочи, че всички превозвачи, които влизат в бургаските автогари, са предупредени да спазват изискванията за дезинфекция на автобусите. Той заяви, че който не се съобразява с мярката, няма да бъде допуснат до автогарите.

Четири пъти на ден в автобусите на градския транспорт ще бъдат почиствани дръжки, ръкохватки. Поръчани са допълнително количество препарати, с които ще се обработват и помещенията с публичен достъп. На всички публични сгради ще бъдат разлепени информативни брошури и плакати.

От ръководството на прокуратурата и съда са поискали съдействие за осигуряването на защитни маски и ръкавици, като общината ще осигури необходимите количества. Такива ще бъдат предоставени и на органите на МВР, които работят с граждани.

През последните дни много студенти и работници са се завърнали от Северна Италия. Кметът ги призова да търсят връзка с личните си лекари, които имат алгоритъм за действие.