Да бъде анулирана сделката с "Феста холдинг" за изграждане на Делфинариум в Несебър, предлага в докладна записка общинският съветник Красимир Косев.

Според него тя е крайно неизгодна и застрашава статута на стария град, който е обявен за Световен паметник на културата.

Това е един неизгоден договор - продажбата на имот - общинска собственост и по този начин се засягат интересите на цялата община. Продажбата е извършена на изключително занижена цена по оценка, която не е утвърдена от Общинския съвет, твърди Красимир Косев, съобщава Бургасинфо. 

Според общинския съветник не е целесъобразно разполагането на "Делфинариум" в предвидения за застрояване имот в старата част на Несебър, тъй като съоръженията и застройката ще бъдат в отличие от традиционния мащаб и ще доведат до уплътняване застрояването на полуострова.

Красимир Косев предлага на съветниците да вземат решение и да задължат кмета на община Несебър да предприеме незабавни действия за разваляне на предварителния договор за покупко-продажба на недвижимия имот общинска собственост, сключен с "Феста холдинг ".

Решението за изграждане на Делфинариум на площ от 20 дка. е гласувано на заседание на Общинския съвет в града още през 2004 година.