Обстановката в община Хитрино става все по-напрегната, съобщиха учители от средното общообразователно училище, цитирани от БНР.

Конфликтът избухна след като кметът и общинските съветници от ДПС се обявиха срещу назначаването на новия директор на училището, който зае поста след спечелен конкурс.

Днес около обяд кметовете на селата Каменяк, Цимарево, Висока поляна, Върбак и заместник кмета на общината Исамил Исмаилов са нахлули в учителската стая с родители и ученици и са настоявали веднага да бъдат дадени отпусни свидетелства на учениците.

Според педагозите тези кметове и кмета на общината Нурадин Исамилов са заплашвали родителите, че ако не отпишат децата си от училището в Хитрино ще има последствия за тях.

Според учители и родители причината е да бъде закрито училището по политически причини.
Кметът на Хитрино увери родителите, че ако преместят децата си в други училища, той ще им осигури транспорт до избрано от тях училище в Шумен.

Кметът Нурадин Исмаилов каза още, че ако старият директор не остане на поста си, на 15-и септември в училището няма да има 250 ученици, а 500 протестиращи родители.