Транспортните връзки със Златни мостове, х. Момина скала, х. Кумата и Игликина поляна вече са обновени. Това съобщиха от Столичната община, която осигури средствата за ремонта.

Някои от основните пътища по Витоша бяха рехабилитирани преди зимния сезон.

През последния месец беше извършен сериозен ремонт на пътя до местността Златните мостове и разклоненията до х. Момина скала и х. Кумата.

Отсечката до Златните мостове е със запълнени дупки, а на места асфалтът е подновен напълно. Пътните връзки до двете хижи са с пренаредени павета. Доскоро тези шосета бяха в много тежко състояние и по тях преминаваха трудно дори високопроходими автомобили.

Рехабилитирано е и отклонението до Игликина поляна, където са обособени около 10 паркоместа. Целта е хората в неравностойно положение да могат да се придвижват с автомобилите си до новооткритите спортни площадки. Това би направило престоя им в планината значително по-комфортен, съобщават от общината.

Скоро по обновените маршрути в планината се очаква да потеглят и високопроходими автобуси, които ще разполагат с места за велосипеди и бордове.

От своя страна любители на планината използваха хубавото време през почивните дни, за да почистят част от каналите край основните пътеки на Витоша.