Общинските съветници от БСП в СОС Николай Николов и Петко Димитров отправиха запитване до кмета на София Йорданка Фандъкова кога ще бъде решен проблема с "Пешеходната пътека на смъртта" в Казичене, съобщават от БСП София.

Преди дни те участваха в граждански протест, който се проведе на Софийския околовръстен път - на пешеходната пътека, която свързва квартал "Видните" с централната част на Казичене.

Николов и Димитров поставиха няколко въпроса пред столичния кмет.

Те питат кога ще бъде изграден и завършен подлезът под Софийския околовръстен път, който да свързва квартал "Видните" с Казичене. Общинските съветници призоваха Фандъкова да вземе мерки, които да гарантират сигурността на пешеходците в този участък.

Димитров и Николов повдигнаха въпросите ще се въведе ли ограничение на скоростта преди светофарите на "Пешеходната пътека на смъртта", ще бъдат ли поставени стационарни камери на КАТ и в двете посоки преди същата пешеходна пътека, както и ще бъде ли тя по-добре осветена.

По думите на двамата общински съветници от БСП е абсурдно да има пешеходна пътеката на път от такава категория и с такава интензивност на движение на тежкотоварни камиони. Те акцентират, че на въпросната пешеходна пътека е имало редица случаи на загинали пешеходци през годините.

Камион блъсна и уби пешеходец на Околовръстния път в София

Камион блъсна и уби пешеходец на Околовръстния път в София

Инцидентът е станал след светофара на Казичене