Все още не са известни мотивите за неадекватното поведение на 20-годишния Иван Чонтов, който блъсна пет коли и автобус по пътя от Бургас до с. Равадиново, опитвайки се да избегне полицейска проверка.

Това стана ясно на съвместен брифинг на Директорът на ОДМВР - Бургас старши комисар Калоян Калоянов и административния ръководител на Бургаска районна прокуратура - Мария Маркова.

Оказва се, че бургазлията отказал да даде кръвна проба за алкохол и наркотици, но такава предстои да бъде изискана по реда на Наказателно-процесуалния кодекс. Не е ясно защо е отказал при положение, че му бе направен полеви тест, който даде отрицателен резултат и за двете.

Заловиха шофьора беглец, ударил шест коли и автобус в Бургас

Заловиха шофьора беглец, ударил шест коли и автобус в Бургас

Издирването му продължи над 12 часа

Предявени са две обвинения към Иван Чонтов, а Районна прокуратура - Бургас предстои да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Бащата на 20-годишния джигит също бе задържан за 24 часа стана ясно вчера, след като опитал да повлияе на свидетелите по досъдебното производство и да променят първоначалните си показания. На родителя също е повдигнато обвинение, а срокът на задържането му е увеличен до 72 часа. Предстои да бъде поискана и постоянна мярка "задържане под стража".