Има вероятност пожарът в Ямболско да прехвърли границата с Турция, съобщи шефът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) гл. комисар Александър Джартов пред Нова телевизия. "Надяваме се вятърът да не ни изиграе поредната лоша шега", коментира той.

Припомняме, че по думите на вътрешния министър Калин Стоянов ситуацията с пожарите в Ямболско е динамична. Един от фронтовете е ограничен, но на места огънят се развива върхово. Няма опасност за хората няма. Селата са обезпечени, като около тях се правят просеки с тежка техника, за да не се допусне огънят да навлезе в населените места. В района на селата Странджа, Голям Дервент и Воден на терен са и огнеборците от Турция, които дойтоха на помощ в борбата с пожарите у нас. В гасенето помагат и 4 хеликоптера.

"Единият фронт за гасене на пожара е от порядъка на 5-6 км, работи се на ръка. Теренът е изключително тежък. В началото на пожара на Голям Дервент вали дъжд, надяваме се да завали и в останалата част на пожара и да ни помогне", заяви гл. комисар Джартов.

Странджа гори на три фронта

Странджа гори на три фронта

След Воден огънят изпепели и 10 къщи в село Крайново