Преустановява се движението на товарни автомобили над 10 тона по Дунав мост, в двете посоки на път І-2 Русе - Разград.

Причината е аварирала дилатационна фуга, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Днес експерти на пътната агенция извършиха първоначален оглед на съоръжението. Заключението от него е, че се наблюдават разрушения, недопускащи преминаването на автомобили с обща маса над 10 тона.

Припомняме, по-рано днес беше съобщено, че от образувалата се неравност на пътя три автомобила са с леки материални щети. Няма пострадали.
Дупката в българския участък на Дунав мост зейва само година и половина след ремонта на пътя. За няколко часа заради влагата дупката се е разширила от 40 см до близо метър и ще продължава да нараства, съобщава БНТ. Асфалтовите и бетонни отломки са паднали на жп линията, която преминава под платното за автомобили.

Движението на моторни превозни средства по Дунав мост при град Русе бе временно ограничено. Трафикът по моста се регулира от пътна полиция, като моторните превозни средства се пропускат поетапно в едното платно.

Тежкотоварните автомобили над 10 тона да ползват другите ГКПП с Румъния, призовават от пътната агенция.

Предприети са действия за безопасното преминаване на останалата част от автомобилния трафик. Ограничението ще бъде премахнато след извършването на необходимите ремонтно-възстановителни работи.

Утре Дунав мост ще бъде затворен за 2 часа, в обедните часове, за оглед от експертна комисия.