Осем нелегални мигранти задържаха гранични полицаи от РДГП - Елхово. Жандармерия и полиция проведоха съвместна спецоперация на българо-турската граница вчера, 5 август, съобщиха от МВР.

Полицаите засекли лек автомобил "Опел Астра", с чужда регистрация, в която имало пътници, отговарящи на рисковия профил. Автомобилът се движел с голяма скорост по главен път I-7 в посока към Ямбол. При неколкократните опити да бъде спрян от патрули на ГПУ - Елхово, ЗЖУ - София и ОДМВР - Ямбол водачът не се подчинил на нито едно от разпорежданията. След него тръгнала кола на Гранична полиция, която му подавала светлинни и звукови сигнали.

След кратко преследване опелът бил спрян в района на с. Недялско, община Стралджа. При проверка са открити осем чужденци, по техни данни граждани на Сирия. Задържан е и водачът на автомобила - също чужденец, без документи за самоличност, представящ се за гражданин на Либия.

Образувано е досъдебно производство за каналджийство, започнати са и бързи производства за незаконно преминаване на държавната граница на Република България. Работата по случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура - Ямбол.