Със заповед на Директора на Главна дирекция "Гражданска защита" инж. Андрей Иванов в село Горни Окол са изпратени още три спасителни екипа със специални автомобили.

Те ще се включат в действията по локализиране и гасене на пожара. На място са съсредоточени около 120 човека - служители на МВР, Гражданска защита, Държавно лесничейство, Горско стопанство, МО и община Самоков.

До 12.00 часа специализираната летателна техника е направила десет обливания над района в землището на Горни Окол и пожарът е овладян. Продължава работата на екипите по гасенето.

Летателните машини са извършили и два полета над района на Народен парк „Рила". По думите на Петър Самарджиев, директор на териториалната дирекция на МИС в Благоевград на този етап пожарът се контролира изцяло като не се допуска разпространението ми на нито един от четирите фронта.

В момента на мястото на пожара по целия му фронт работят 330 души. Границите на пожара остават в рамките на около 1400 дка. След обяд ще продължат обливанията от въздуха над засегнатия от пожара район в парк „Рила".