Още четири болници в Бургас се включват в борбата с коронавируса.

Това са МБАЛ "Лайф Хоспитал", МБАЛ "Д-р Маджуров",МБАЛ "Сърце и мозък" и КОЦ-Бургас.

Увеличават се болничните легла в областта за лечение на по-леки случаи на COVID-19, които към момента са 219.

По данни на РЗИ-Бургас болничните заведения в областта, които приемат за лечение пациенти с коронавирус, са 15, като броят на интензивните легла е 67 (от тях 14 са за COVID болни), а на тези за по-лека форма на протичане на болестта - 219.

Към момента са регистрирани 1600 случая на положителни за COVID-19. От тях 128 са хоспитализирани в болнични заведения, 737 са на домашно лечение, 709 са излекувани, а 25 са починали. Преустановени са плановите операции, но плановият прием на пациенти продължава.

Болниците в Бургас пред колапс заради ръста на заразени с коронавирус

Болниците в Бургас пред колапс заради ръста на заразени с коронавирус

Повечето от медиците са на ръба и има опасност да напуснат

53 учители от училищата в област Бургас и 9 в детски градини са с положителни проби за COVID-19, а положителните ученици са 48. Учениците под карантина са 962, а броят на карантинираните деца в детски градини е 168.

За седмица за спазване на епидемичните мерки са проверени 145 магазина, 21 заведения, молове и игрални зали. Съставени са 32 протокола и 13 акта.

Ще се въвеждат мерки по места спрямо спецификите на конкретната община, броя на заболелите и т.н. Допълнителни общи мерки, които да са в сила за всички общини, засега няма да се предприемат.