За зимно почистване на София са осигурени нови количества смеси, съобщават от Столична община. Те са доставени на фирмите.

От Столичния инспекторат уверяват, че осигуряването на смеси ще продължи.

Припомняме, че преди ден стана ясно, че солите за почистване на улиците са на изчерпване.

Свършват се солите за обработка на софийските улици

Свършват се солите за обработка на софийските улици

17 000 лв. глоба за фирмата, чистила Цариградско шосе

По нареждане на кмета Йорданка Фандъкова екипите на фирмите са започнали да почистват и да работят по проходимостта на уличните шахти. Разпореждането е издадено във връзка с повишаването на температурите. В тази връзка се почиства снегът от дъждоприемните шахти в районите на София.

От местната администрация посочват също, че продължава да се чисти снегът от спирките на градския транспорт. Целта е да се разширят прилежащите пешеходни пространства.

Вътрешно-кварталните улици се обработват. Където има възможност се чистят и тротоари към болници, училища и детски градини.

Екипи по аварийна помощ и превенция премахват ледени висулки от обществени места - пътни мостове, подлези и сгради. На шест места са премахнати ледени късове от сутринта.

Продължават да се почистват алеи и подходи в градските паркове. Ръчно и с помощта на малогабаритна снегопочистваща техника се чисти в Борисовата градина, Княжевска градина, Южен парк и други.