17 000 лв. няма да бъдат платени на фирмата, която не се справи с почистването на бул. "Цариградско шосе" вечерта на 10 януари. Това обяви пред журналисти кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.

Фандъкова подчерта, че имат строги договори и плащат само за почистени улици. Контролът върху работата на фирмите е изключително сериозен.

Столичният кмет увери, че няма да пестят пари за зимното почистване на града. Няма обаче да заплатят и за нещо, което не е изпълнено.

Фандъкова санкционира фирмата, чистеща "Цариградско шосе"

Фандъкова санкционира фирмата, чистеща "Цариградско шосе"

В четвъртък децата в София са на училище

Йорданка Фандъкова открои като проблем това, че наличните соли започват да се изчерпват. Вчера се е наложило да търси съдействието и на държавните органи, за да могат да се придвижват камионите с допълнителни соли за фирмите, ангажирани с почистването.

Фандъкова посочи, че има соли за още няколко обработки на улиците. Това обаче е временно и щели да трябват още смеси. От няколко дни улиците се обработвали с калиеви и магнезиеви соли, а не с натриеви, защото те замръзват.

Йорданка Фандъкова подчерта, че това не е обичайна зимна обстановка и почистването е много трудно. Тя изтъкна, че от много години не се е случвало толкова дълго време температурата да не се покачва над минус 10 градуса.

Йорданка Фандъкова увери, че се полагат изключителни усилия, за да остане градът проходим при тежки зимни условия. Основно се работи по поддръжката на основните улици, булеварди и трасета на градския транспорт.

Кметът посочи, че до този момент не са допуснати сериозни заледявания на трасетата на градския транспорт. Закъснения имало, но транспортът не спира да се движи.

Йорданка Фандъкова посети обновената сграда на ОДЗ "Лилия" в район "Възраждане". Тя е ремонтирана със средства на Столичната община и Камарата на строителите.