Бойко Борисов веднага трябва да поиска оставката на зам.-кмета по чистотата Мария Бояджийска заради проблема с чистотата на София.

Това каза Антон Кутев след заседание на Изпълнителното бюро на БСП, цитиран от Би Ти Ви.

Концесията по чистотата е била една от основните обсъждани теми на заседанието. Кутев припомни, че концесията по чистотата изтича скоро и добави, че все още не е започнала процедура по Закона за обществените поръчки.

"Когато и да изтича договорът, ясно е, че след този договор не може да има концесия, тъй като трябва да се проведе поръчка по Закона за обществените поръчки. Такава процедура не е започнала, а дори и сега да започне то тя ще приключи най-рано през юли, а договора изтича по-рано", отбеляза Кутев.

По думите му причина за забавянето на провеждането на поръчките е или некомпетентност, или предопределяне на избора за крайния победител.

"Този процес е абсолютно обмислен от Столична община", заяви Кутев.

Той допълни, че все още не е започнал и строежът на завода за отпадъци, а най-късно през март-април следващата година сметището в Суходол трябва да бъде закрито, тъй като капацитетът му ще бъде изчерпан. За строежа на завода са нужни поне три години.