За улеснение на трафика в края на работната седмица в петък, 8 юни от 15 часа се преустановява обрушването на скатовете при 9-ти км на АМ "Люлин".

В събота - 9 юни, от 13 до 18 часа, когато трафикът е спокоен, ще се спре движението на леките коли по АМ "Люлин" в участъка от пътен възел "Даскалово" до пътен възел "Мало Бучино". Такива ограничения имаше през цялата седмица.

В неделя, 10 юни, всички превозни средства ще могат да пътуват по автомагистралата без ограничение, съобщиха от АПИ. Тогава  катерачите също няма да работят по прочистване на скалите.

За пътуващите за София обходният маршрут е по път I-1 през Владая, а в посока Перник е по път I-1 през Владая и път III-1801 през Мало Бучино.

Камионите над 12 тона ще бъдат спирани на интервали от два часа и ще изчакват на място. Първото спиране е от 13 до 15 часа. Движението на тежкотоварния трафик ще бъде пуснато за един час от 15 до 16 часа. След това камиони над 12 т отново ще бъдат спрени за два часа от 16 до 18 ч.

В понеделник - 11 юни, ще продължат аварийно-възстановителните дейности при 9-ти км на АМ "Люлин". До приключването им всеки ден от 10 ч. до 18 ч. движението на леките автомобили по автомагистралата в участъка от пътен възел "Даскалово" до пътен възел "Мало Бучино" ще бъде спирано.

Обходният маршрут за пътуващите за София е по път I-1 през Владая, а в посока Перник е по път I-1 през Владая и път III-1801 през Мало Бучино.

Камионите над 12 тона ще бъдат спирани на интервали от два часа и ще изчакват на място. Първото спиране е от 10 ч. до 12 ч., а след това от 13 до 15 часа и от 16 до 18 часа.

Аварийни дейности са свързани с обрушването на скатовете при 9-ти км на АМ "Люлин".

Агенция "Пътна инфраструктура" благодари на шофьорите за търпението от причинените неудобства, които обаче са наложителни, за да се пътува удобно и безопасно.