От Асоциация на индустриалния капитал в България съобщиха, че подкрепят Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта, който е техен член.

Работодателите в транспорта скочиха срещу новите договори за превоз в Перник.

"Противопоставяме се на сключването в нарушение на нормативната уредба и въпреки позицията на областния управител на област Перник на нови договори за превоз на пътници в община Перник", се казва в позицията на АИКБ.

Да не се допуска административен и управленски произвол, искат работодателите.

Контролират пернишките автобуси с GPS система

Контролират пернишките автобуси с GPS система

В общината ще следят местоположението и маршрута на всяко возило

В същото време кметът Вяра Церовска официално съобщи нейното недоволство от протеста, заявявайки, че той идва "в момент, когато общинската администрация обяви намерението си да направи конкурс за нов, по-качествен и по-екологичен транспорт в града".

Протестът на превозвачите е насрочен за петък от 11.00 ч. - сборен пункт спирка "Метал" в квартал "Изток". Заявка за участие са подали 10 от общо 12 фирми, които се занимават с транспортни услуги на територията на града.

Поводът за недоволството на бранша е, че ръководството на община Перник, в лицето на кмета Вяра Церовска и нейният екип, "се опитват силово да преразпределят автобусните линии в градски транспорт в полза на две приближени фирми".