Разраства се пожарът в Стара планина над Чипровци до границата със Сърбия, гаси се както от българската, така и от сръбската страна, съобщава БТВ.

Фронтът му вече е близо десет километра и е на труднодостъпно място. Доброволци коментира, че обхватът е голям, а достигането му е сложно и се диша трудно.

Не е и валяло отдавна, като гъстият дим е голяма пречка и за доброволци, и пожарникари. Запалени са предимно високи храсти и сухи треви, гората е частично засегната.

Районът е труднодостъпен, местността е пресечена и се стига с високопроходим автомобил. Няма опасност за населените места, причините за пожара се разследват.

Пожар гори в Стара планина над Чипровци

Пожар гори в Стара планина над Чипровци

Районът обхваща границата със Сърбия

Вече трети ден продължава и гасенето на пожара в Рила. Над 170 души участват в гасенето, вчера бяха включени и 2 военни хеликоптера.

Засегнати са над 550 декара борово-смърчова гора, клек и хвойна. като мястото е труднодостъпно, но пожарът в гората е локализиран.

"Времето е спокойно, нормално, няма природни причини за възникването, така че очевидно е човешка небрежност", обяснява инж. Дамян Дамянов, директор на ЮЗДП. Усилията са насочени в алпийската част

Овладяха пожарите в Рила и Елешница

Овладяха пожарите в Рила и Елешница

В битката с пожара в Рила се включиха и два хеликоптера…