Четири нови зарядни станции за електрически автомобили бяха открити днес на паркинга до метростанция стадион "Васил Левски". До края на деня ще заработят още четири зарядни точки на малкия паркинг до НДК на ул. "Шандор Петьофи", съобщава БНР.

По думите на председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, преди три месеца, градският парламент е гласувал решение, с което възлага на общински дружества да предприемат стъпки за създаването на общо 21 зарядни точки, разположени в центъра и кварталите на София. Той допълни, че четирите станции до стадион "Васил Левски" са допълнителни

Георгиев посочи, че само за 9 месеца, използването на електрически автомобили в София е нараснало с над 200%. От началото на 2022 година до днес имаме над 1400 зареждания. За сравнение за цялата 2021 година зарежданията са само 585, допълни той.

Председателят на СОС отправи апел към водачите на този вид автомобили да освобождават максимално бързо зарядната точка, за да може повече шофьори да се възползват от безплатната услуга.