Полицаите откриха якето и панталоните на 2-годишния Божидар, който изчезна снощи в Симеоновградския ромски квартал. Детето обаче, до сега не е открито.

Съседите на семейството смятат, че е възможно малкият Божидар да е паднал някъде. В махалата се чуват и версии, че бащата - 31-годишния Иван Георгиев може да го е убил или продал.

По думите на съседи и майката и бащата на детето били много пияни в деня на изчезването му.

Майката на Божидар има още 7 деца, а за бащата това е първото дете.

Полицията работи по няколко версии, като основната остава небрежност от страна на бащата. Униформените не изключват вероятността детето да се е прибрало в града и да е било приютено от съсед или приятел.

Близо 40 служители на реда с две следови кучета и десетки местни хора претърсиха повече от 40-50 декара гори и ниви около квартал "Лагера" в Симеоновград. Издирването на детето се прехвърли и в къщите в ромската махала.

Снощи в РПУ Симеоновград е подаден сигнал за изчезването на 2-годишния Божидар. Бащата на детето го взел със себе си докато пасял овце. Пред полицията Иван Георгиев разказал, че оставил момчето до торбата с храна и отишъл да гони овцете. Когато се върнал, детето вече било изчезнало.