Кметът на Община Бургас Димитър Николов и зам.-кметът по строителство Костадин Марков прерязаха лентата при откриването на нова детска площадка в града.

Тя се намира на ул. "Одрин" в к-с "Братя Миладинови", до ЦДГ № 6 "Вълшебство". На събитието присъстваха много деца и родители, които живеят в района, съобщават от пресцентъра на Община Бургас.

Това е първата новопостроена площадка и третата открита до този момент, след като преди време бяха обновени площадките до Флората в Морската градина и на ул. "Струга" в к-с "Братя Миладинови".

Проектът, изготвен от Община Бургас, е на обща стойност 60 000 лв. а средствата са предоставени от фирма "Волф".

В атрактивния детски кът е монтирано комбинирано детско съоръжение, включващо вита пързалка, люлка и катерушка. Около него са поставени нови пейки и кошчета за отпадъци.

Всички съоръжения са монтирани върху специално гумирано покритие, което отговаря на най-съвременните изисквания на ЕС за сигурност и безопасност. Пространството около детския кът е благоустроено със залесени градинки и пътеки, обградени от нови бордюри и плочки.

Кметът Димитър Николов заяви, че детската площадка допълнително ще развие района, а нейната близост до ЦДГ № 6 "Вълшебство" ще доведе до по-голямата й посещаемост, защото пространството в двора на градината е недостатъчно.

На пожеланието на децата да има повече места за игра, Димитър Николов отговори, че до края на годината ще бъдат открити още 6-7 детски площадки, а с тези догодина те ще станат общо 30.

Децата изненадаха приятно градоначалника, поднасяйки му рисунки, изобразяващи детски люлки и катерушки.