Официално откриват летния сезон във Варна. На най-посещаваните плажове вече има спасители, лекари и работещи заведения.

Температурата на водата във Варна е 17 градуса.

Въпреки началото на сезона усилената подготовка продължава. На места все още протичат ремонтни. Всички строителни дейности трябва да бъдат преустановени до средата на месец юни.

Тази година се очаква голям ръст на посетителите на морската ни столица. Туристите няма да плащат повече за чадър и шезлонг от миналия сезон - те ще са по 5 лв, съобщи БНТ.

Според проверката на плажната ивица наемателите вече са се погрижили - варненските плажове са готови за първите си гости. Най-посещаваните ивици вече са и с медицински екипи и спасители. Неохраняем обаче остава Офицерският плаж. Припомняме, миналата година година той беше затворен заради замърсяване на водата.

Първите посетители на плажните ивици в летния сезон се надяват плажовете да останат толкова чисти и хубави до края на сезона. Те предложиха и да бъде ограничен трафика на автомобили, за да няма замърсяване на въздуха в района, докато туристите почиват на плажовете.

Очаква се до края на месец май да се сключат договори за още три плажа във Варна. На плажовете, към които има интерес, но останат без наемател, спасители ще бъдат осигурени от държавата. Общините ще следят за чистотата по тези ивици.