През изминалия уикенд Пампорово даде официален старт на сезона и стотици скиори и сноубордисти от всички краища на България и съседните страни успяха да покарат за първи път тази зима. В момента в курорта работят 3 писти и 5 лифта, а до 20 декември включително цените на лифт картите и ски услугите ще бъдат с намалени цени.

За този сезон от "Пампорово" въвеждат нови видове лифт карти като 6 и 9-дневна делнична лифт карта, която позволява да се ползва и в непоследователни дни; сезонна лифт карта, валидна от понеделник до петък; както и карти на по-ниска цена през определени периоди в активния сезон през месец януари. Запазват се семейните пакети и партньорските програми с отстъпки. Още от сега месец март е обявен за "Фамилен месец", гарантиращ намаления не само на лифт картите, но и на всички останали ски услуги, детска градина, училище и хотели.

Един от основните акценти за тази зима в Пампорово ще бъде богатата културна програма, която предстои да се реализира за първи път в курорта. Всяка събота през януари и февруари в новия Pamporovo Convention Center ще се проведат множество интересни събития, сред които водещи театрални постановки, музикални шоу спектакли и концерти.

Програмата ще започне на 11 януари с представлението "Една нощ с хитовете на Бродуей" от Музикален театър - София и ще продължи с концерти на група "Акага", Тони Димитрова и др. артисти. Сред постановките, които ще се играят на сцената на Пампорово, ще бъдат авторският шоу спектакъл "За народното творчество" на Камен Донев и "Аз, Досадникът" по Франсис Вебер.

Другият акцент в курорта за тази зима ще бъде най-големият спа и уелнес център в региона, който ще отвори врати този петък, 20 декември в хотел "Перелик". Body & Soul SPA Lounge е разположен на три нива и близо 2000м2, като предлага богат избор от най-разнообразни зали за релаксация и възстановяващи процедури.

Снимка 458111

Източник: Пампорово АД

Центърът предлага билкова, кедрова, инфрачервена, арома и финландска сауни, солна, ледена, расул и масажни стаи, арома билкова баня, турска баня (хамам), релакс зона, контрастен и хоризонтален душ и още много други и ще бъде на разположение на гостите на Пампорово, както през зимата, така и през летните месеци. Специално за всички скиори и сноубордисти, които са си закупили лифт карта, ще се предлага отстъпка от 15% от входната такса при посещение на центъра.

И през тази година от "Пампорово" АД са направени множество инвестиции в снежната инсталация и ски зоната, в инфраструктурата в комплекса, както и в нови интересни проекти, с основна цел да направят престоя на туристите в курорта максимално приятен и богат откъм преживявания през цялата година.

Снимка 458109

Източник: Пампорово АД

Актуални новини за всичко интересно в Пампорово, информация за отворените писти и съоръжения, както и метеорологичните условия ще бъдат налични на онлайн платформата http://pamporovo.me, както и на автоматизираната система "Сноутис" на 0700 17 702.