Със Заповед РД 15-571/08.09.2014 г. кметът на Община Берковица - Димитранка Каменова отмени бедственото положение, считано от 17.30 часа на 08.08.2014 г., поради отпадане на обстоятелствата послужили като основание за това.

Това става ясно от сайта на общината.

Продължава работата по отстраняването на щетите от наводнението в Берковица. На много места водната стихия е променила коритото на река Берковска. С отдръпването на водата се установяват нови щети по уличната инфраструктура и по постройки във вилната зона извън града, съобщи кметът Димитранка Каменова пред националното радио.

"Работим по двете критични точки, улица "Елин Пелин" и там близостта до блока, и където е паднала къщата на улица "Синчец. В момента там работят машините. Прави се дига. От вчера следобед сме започнали. Идваха колеги проектанти от Монтана. Започнали сме да правим проекти за тези две критични места с подпорни стени. Снабдяваме с вода всички онези зони на града, където все още нямаме, поради невъзможността от вчера да възстановим главният водопровод към града", обясни Каменова.