Отменено е бедственото положение в община Видин от 14 часа в събота, 24 март. То бе поставено след обилния снеговалеж в петък. Тогава 13 населени места останаха без достъп, съобщиха от община Видин.

Следи се нивото на Дунав и корекцията на реките, съобщи кметът Огнян Ценков. "При анализиране на обстановката, нямаме предпоставки, които да представляват опасност за здравето и живота на населението на община Видин, както и за околната среда. Нямаме предпоставки за нанасяне на вреди и щети на държавната инфраструктура, на общинската инфраструктура, на имуществото на гражданите", заяви кметът Ценков.

Той увери, че продължава наблюдението, както и дейността в сложната зимна обстановка.

Видин продължава да бедства
Обновена

Видин продължава да бедства

Нивото на река Дунав е най-високо при Видин

След слабия снеговалеж през изминалата нощ снежната покривка се е увеличила с още 5-6 см. Във всички селища на Общината е почистено и проходимо. Почистена са също улиците и подстъпите към гробищните паркове. Няма затворени участъци от четвъртокласната пътна мрежа, достъпът до населените места е осигурен. В проблемните отсечки са направени разширения.

Работят всички съоръжения на помпената станция за питейна вода при село Сланотрън, където бе прекъснато електрозахранването. Отводнителните станции са на денонощен режим. Няма постъпили сигнали за бедстващи хора, всички пациенти на хемодиализа са транспортирани до видинската болница, информираха от община Видин.

Бедствено положение във Видин
Обновена

Бедствено положение във Видин

Враца е под сняг