Отменя се карантината в село Изгрев, община Венец, въведена на 11 юни заради огнище на коронавирус. Това стана ясно на работна среща при областния управител на Шумен проф. Стефан Желев, съобщи БНР.

Заповедта на директора на Регионалната здравна инспекция влиза в сила от 16:00 часа днес.

Огнищата на Covid-19 в засегнатите населени места в общините Венец и Каолиново са идентифицирани и локализирани. В резултат на извършените епидемиологични проучвания и масовото тестване в селата са издирени и изследвани контактните лица.

Ще продължи засиленото наблюдение за спазването на противоепидемичните мерки и контролът на хората под карантина от екипи на Областната дирекция на МВР и на РЗИ. Продължава и тестването на жители на община Каолиново.

Поставят под 14-дневна карантина село в Шуменско

Поставят под 14-дневна карантина село в Шуменско

Заради рязък скок на заразените с коронавирус

Съгласно Заповед на министъра на здравеопазването, от днес, 15 юни, са въведени противоепидемични мерки на територията на цялата страна. Всички хора, когато се намират в обществения транспорт, в аптеките и лечебните заведения са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба.

На всички други закрити обществени места, както и на всички открити такива, в които не може да бъде осигурено спазването на физическа дистанция, поставянето на маска е силно препоръчително. Запазват се мерките за дезинфекция и спазване на физическа дистанция от най-малко 1,5 м. разстояние между лица, които не са от едно семейство и за всички лица, които се намират на открити обществени места.

С цел да бъде ограничено разпространението на Covid-19 на територията област Шумен Областният кризисен щаб се обръща с призив към жителите на региона да се въздържат от организирането на масови събития-семейни тържества, сватби, кръщенета, абитуриентски балове.

Поставят под 14-дневна карантина село в Шуменско

Поставят под 14-дневна карантина село в Шуменско

Заради рязък скок на заразените с коронавирус