Като акт на вандализъм и проява на нелоялна конкуренция, определиха от "Интербилд" срязването на магистралния им оптичен кабел.

Според фирмата доставчик кабелът е бил прекъснат на 10 януари около 3.00 часа, като без интернет е останал кв. "Възраждане" и вериги фирми и магазини.

В централния офис на "Интербилд" са постъпили официални оплаквания от клиенти, съобщава радио Варна.

Прекъсването на магистралното трасе доведе до спиране в доставката на интернет за всички домашни абонати на територията на квартал "Възраждане".

Липсата на интернет доведе и до масово негодувание и натрупване на сериозни негативи за "Интербилд". В резултат от посегателството върху нашата мрежа "Интербилд" ООД търпи сериозни финансови загуби и отлив на клиенти, се казва в писмо изпратено до варненските медии.

Фирмата доставчик има подадена жалба в Първо РПУ - Варна, въз основа на която компетентните органи на полицията работят за изясняване на случая.

Припомняме, фирмата е в сериозен конфликт с конкурентите си - "Спектър нет". Повод за нарастването на напрежението между двете компании е побоят над мениджъра на Спектър Нет във Варна Иван Чевчибашиев.

На пресконференция в София изпълнителният директор на Спектър нет Теодор Захов обвини директно шефовете на "Интербилд" за побоя над Чевчибашиев.

По-късно единият от собствениците на "Интербилд" Анжел Георгиев от своя страна обвини "Спектър нет" в отправянето на заплахи и различни посегателства.