Няма срутване в тунел "Железница" на автомагистрала "Струма", потвърдиха от ДЗЗД "АМ СТРУМА ТУНЕЛ 2018". 

Уточнява се, че няма срутване на скална маса при изграждането на тунел "Железница" на АМ "Струма". По-рано днес откъм северната страна на тунела и извън изграждащото се съоръжение е станал трудов инцидент с шофьор на водоноска.

Работещите на тунела отрекоха да има срутване. Според тях има подхлъзване при опит за отводняване на наводнен участък. БГНЕС съобщи, че работник се е подхлъзнал и паднал от водоноска.

"24 часа" пише, че пострадалият работник е на 48 г. Той е трябвало да изпомпи подпочвени води и влязъл в малък изкоп, за да постави помпа. При излизането си се подхлъзнал, паднал и си счупил крак. Транспортиран е до частна болница в Благоевград.

Преди четири месеца имаше инцидент в тунела, когато при срутване бяха затрупани четирима работници. Смъртни случаи нямаше, а работниците се отърваха само с леки наранявания.

Сторителството на тунела се осъществява от фирмата "Джи Пи Груп", която пое строежа след като веднъж се отказа от проекта и поръчката.

През октомври от АПИ докладваха, че от проекта виадуктът преди тунел "Железница" е готов, като остава да се постави един фрагмент. Тунелът "Железница" трябва да е готов следващата година, а през март 2022 трябва да бъде завършен целият ЛОТ от Благоевград до Крупник.