За този час е обявено възстановяването движението през прохода "Петрохан" в участъка Бързия - Гинци за моторни превозни средства до 3,5 тона. Трафикът в отсечката ще се осъществява двупосочно в една лента, с изчакване. Скоростта на движение в компрометирания участък е до 30 км/ч, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура (АПИ).

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта.

АПИ се надява утре разрушеният участък през „Петрохан“ да бъде пуснат

АПИ се надява утре разрушеният участък през „Петрохан“ да бъде пуснат

Засега остава затворен

Според АПИ с уширението на пътното платно и асфалтиране на компрометираното трасе е осигурено безопасното преминаване на шофьорите. Продължава работата по възстановяване на насипа до изпълнението на трайно проектно решение за укрепване на разрушения участък.

Екипите на пътноподдържащото дружество работят усилено, за да се възстанови нормалното движение по второкласния път. Започна изкърпване на трасето по целия проход. Ще се възстановят разрушените от проливния дъжд банкети. Ще бъдат извършени и дейности по текущия ремонт като почистване на канавки, водостоци, премахване на излишната крайпътна растителност, за по-добра видимост на водачите.

Малко след 18.30 ч. от  Агенция "Пътна инфраструктура съобщиха, че движението през прохода "Петрохан" в участъка Бързия - Гинци за МПС до 3,5 тона е възобновено.

Припомняме, че поройни дъждове предизвикаха огромни щети в Северозападна България на 11 юни 2022 г.