Силен вятър, паднали дървета и обилният снеговалеж, продължил през цялото денонощие, доведе до проблеми с електрозахранването в Родопите и в областите Кърджали и Смолян.

Към момента с нарушено електрозахранване са основно Чепеларе и района около Девин, като захранването на самия град Девин беше възстановено от аварийните екипи на дружеството. Курортът Пампорово е без проблеми с електрозахранването.

Поради нарушено електрозахранване по линия 110 KV (киловолта) от подстанция ''Ардино'', има затруднения с доставките на електроенергия и в селата около Ардино . По резервна схема беше осигурено електроснабдяване за град Ардино. Продължава работата и за отделни селища в района на Златоград. Проблеми с захранването вече са отсранени в района на Крумовград, Свиленград и др.

В област Пловдив с нарушено захранване от около 06.00 часа тази сутрин са някои селища в планинските части като Храбрино, Дедево, Плочник, Бойково, Извор, Гълъбово, района на хижа Здравец. Групи на дружеството работят за възстановяване на захранването в този регион.

Към 12.00 часа общо 89 селища са без електричество, като общо 73 електромонтьори и 37 аварийни групи работят за възстановяването му. Лошото и постоянно променящо се време блокира за денонощие четирима монтьори на EVN България в техните автомобили в района на село Мугла.

За по-добрата координация на възстановителните работи и доставка на необходимите ресурси в EVN е създаден кризисен щаб, който е в контакт с местните и централни власти.

Клиентите могат да сигнализират за аварии и да се информират за състоянието с електрозахранването на следните телефони - 0700 1 0007 - телефон при аварии; 0700 1 7777 - телефон за обща информация и справки; 0700 1 0207 - телефон за автоматична проверка на сметка.